thermografische camera lekdetectie - infra rood lekdetectie - lekdetectie infrarood camera

Thermografische camera voor lekdetectie

Afvoerleidingen gaan wel eens lekken. Wat ook de oorzaak is, een snelle oplossing is gewenst. Door het tijdig opsporen en oplossen van de lekkage blijft de schade beperkt. Apparatuur waarmee u een lekkage effectief opspoort is de thermografische camera.

Wat is een thermografische camera?

Een thermische camera is een speciaal apparaat voor lekdetectie bij leidingen die zich in de muur, plafond of achter tegels bevinden. Technologische vooruitgang heeft de loodgieterij niet overgeslagen en deze thermografische camera is geschikt voor loodgieters om lekdetectie bij mensen thuis of op kantoor uit te voeren.

Lekdetectie meten met infrarood

Thermografie maakt gebruik van infraroodtechnologie om temperatuurverschillen in muren en vloeren te detecteren. Waterlekkages veroorzaken een verandering in temperatuur die door deze camera’s wordt gezien. Denk bijvoorbeeld aan water dat niet meer goed wordt verwarmd. De thermografische camera is zeer effectief bij lekdetectie.

De thermografische camera voor lekdetectie maakt gebruik van infrarode straling. Verschillende temperaturen worden uitgelezen met verschillende kleuren. Daardoor is het mogelijk om warmteverschillen gemakkelijk te visualiseren.

Als er bijvoorbeeld geen lekkage aanwezig is dan worden warmwaterleidingen gemakkelijk gezien door de infrarood warmtebeeldcamera. Als er wel een lekkage aanwezig is dan wordt het beeld op de thermografische camera wazig. De kleuren op de plaats van het lek zijn met deze camera altijd wazig en vaag. Zo ziet u meteen waar de lekkage zich bevindt.

Deze methode spoort op en diagnosticeert zonder fysieke inspectie van lekkages.

Wat zijn de voordelen van een thermografische camera?

In het verleden moesten loodgieters muren openbreken om te achterhalen waar de bron van het lek zich bevond. Tegenwoordig stelt de thermografische camera ons in staat om de bron van het lek nauwkeurig op te sporen en gerichte correcties uit te voeren. Hierbij hoeven geen muren te worden opengebroken wat enorm scheelt in de kosten bij onze klanten.

Lekdetectie bij AKC Loodgieter

U kunt een gespecialiseerd bedrijf zoals AKC Loodgieter inschakelen om te achterhalen waar de lekkage in de leidingen vandaan komt. Wanneer wij de lekkage hebben geïdentificeerd dan herstellen wij het ook. Tevens maken wij een lekdetectierapport voor de verzekering zodat u de kosten van de lekkage vergoed krijgt.

Algemene informatie over lekdetectie?

Meer informatie over lekdetectie.

Ons lekdetectie werkgebied.

Wij verrichten lekdetectie in de volgende plaatsen.

Open chat
Vragen?
Hallo,

Hoe kunnen wij u helpen?
Bel ons nu