WC, afvoer, gootsteen verstopt Amsterdam

3 fouten die je moet vermijden als je zelf je WC gaat ontstoppen

Als we last hebben van een ontstopping dan zijn we geneigd er alles aan te doen om de loodgieter niet te bellen omdat we zo verschrikkelijk graag een paar euro’s willen besparen. Echter, in de meeste gevallen maken onze doe-het-zelf methoden meer kapot dan ons lief is.

Als je besluit om zelf aan de slag te gaan met het ontstoppen van de WC lees dan deze 3 fouten die het vaakst gemaakt worden zodat jij ze kunt vermijden.

Hogedrukslang

Het is een misvatting dat een hogedrukslang een toilet goed ontstopt. Wat je er wel mee bereikt is een gigantische hoofdpijn omdat je de pijpen in je WC hebt beschadigd. De hogedrukslang is bestemd voor andere doeleinden, gebruik hem daar dan ook voor.

Klerenhangers werken niet

Wij van AKC Loodgieter vinden eigenlijk dat we dit niet hoeven te zeggen maar voor de goede orde: verbuig nooit een klerenhanger om hem door de WC buis te porren met als doel de ontstopping op te lossen. Mocht de klerenhanger verloren gaan in de buis dan ben je nog verder van huis dan je al was. Nu weet je zeker dat je de loodgieter moet bellen, alleen zal de klus nu nog duurder zijn.

Vloeibare ontstopper werkt niet

De meeste vloeibare ontstoppers die op de markt zijn hebben niet de kracht om een WC effectief te ontstoppen. De rommel die zich in een WC buis bevindt is niet weg te krijgen met een simpel middeltje.

Verwijder al het toiletpapier

Teveel toiletpapier in de WC laten zitten. Dat is echt een probleem. Teveel WC-papier zorgt ervoor dat de WC verstopt raakt en het water overstroomt. Let dus altijd op het gebruik van papier. Als je echt papier wilt besparen dan zijn handdoek dispensers een oplossing. Die zorgen voor een regelmatige afname van papier en niet ineens een hele hoop zoals bij een WC-rol.

Als je last hebt van een verstopte buis of pijp dan is ons advies om zo snel mogelijk een betrouwbare loodgieter te bellen. Wij zijn bereikbaar op 020 – 640 34 49

Open chat
Vragen?
Hallo,

Hoe kunnen wij u helpen?
Bel ons nu