radiator-Lekkage CV leiding

Lekkage CV leiding

Lekkage CV leidingen opsporen

De Centrale Verwarming in huis of in uw pand is erg belangrijk. De CV zorgt voor de verwarming van de kamers en ruimtes in uw woning. Het begint allemaal met de CV-ketel. Vanuit de CV-ketel lopen de CV leidingen naar de verwarmingen in verschillende ruimtes van uw pand.

CV leidingen

Verwarming

Radiator

CV-ketel

Lekkage

Centrale Verwarming

Neem nu contact op

Lekkage CV leiding: hoe ontstaan ze?

De Centrale Verwarming in huis of in uw pand is erg belangrijk. De CV zorgt voor de verwarming van de kamers en ruimtes in uw woning.

Het begint allemaal met de CV-ketel. Vanuit de CV-ketel lopen de CV leidingen naar de verwarmingen in verschillende ruimtes van uw pand. In de CV-leidingen kan lekkage optreden. Dat is een probleem.

Wij sporen de lekkage in de CV leiding voor u op en dichten ze zodat uw CV weer perfect verwarmt. Voor deze werkzaamheden wilt u gebruikmaken van de beste loodgieter. Wij helpen u graag met deze klus.

ZELF EEN AFSPRAAK INPLANNEN?

Lekkage CV leiding: hoe ontstaan ze?

Dit zijn de oorzaken van een lekkende CV-leiding:

·      Scheurtje in de CV-leiding

Door een scheurtje in de CV-leiding kan de druk van de CV-ketel wegvallen. Dat kan al voor veel problemen gaan zorgen. Het scheurtje in de leiding hoeft niet eens heel groot te zijn. Een klein haarscheutje is voldoende om de CV-leiding te ontregelen.

·      Slechte aansluiting

Een slechte koppeling tussen CV-leidingen kan een oorzaak zijn van een lekkage. Zorg er dus voor dat leidingen altijd goed gekoppeld zijn. Schakel hier desnoods een loodgieter voor in. Deze koppeling kan de aansluiting op de cv-ketel zijn, maar ook de aansluiting aan de radiatoren. Het is belangrijk dat dit goed wordt gecontroleerd.

·      Schade door kalk

In de stad komt schade door kalk in de leidingen vaak voor. Kalk zorgt altijd voor schade en lekkende leidingen. Kalkproblemen oplossen doet u met een waterontharder. Een loodgieter kan u hiermee van dienst zijn.

·      U kunt de oorzaak niet vinden?

Vanzelfsprekend is het de specialiteit van de loodgieter om een lekkende CV-leiding op te lossen. U belt met ons en wij lossen het voor u op. Wat het probleem ook is, hoe groot de lekkende CV leiding ook is.

Hoe herkent u een lekkende CV-leiding

Een lekkende CV leiding begint u te herkennen doordat het niet goed gaat met de verwarming van radiatoren. Het wordt bijvoorbeeld koud in huis. U ziet water ontsnappen bij de CV-leidingen bij u in huis. Als u de loodgieter belt voor een lekkende CV leiding vraag dan altijd ook of hij de warmtewisselaar controleert. Problemen met de warmtewisselaar kunnen problemen opleveren met de CV en een loodgieter kan hier snel even naar kijken.

Lekkage door koolmonoxide

Naast de reguliere lekkages aan de CV-leiding bestaat er ook een lekkage door koolmonoxide. Dit soort lekkages kan grote problemen veroorzaken en voor gevaarlijke situaties zorgen. Bij een koolmonoxidelekkage ruikt u het gas niet dat vrijkomt. Het gas is alleen wel giftig. U zult een slaperig gevoel krijgen, in slaap vallen en misschien nooit meer wakker worden. Dat wilt u natuurlijk niet. Dit soort lekkages opsporen is dus van levensbelang. Wij helpen u hier graag bij.

Contact over een lekkage?

Hebt u een lekkage aan een CV-leiding? Of een ander soort lekkage? Neem dan contact met ons op. Wij zijn snel ter plaatse.

 

 

Open chat
Vragen?
Hallo,

Hoe kunnen wij u helpen?
Bel ons nu