loodgieter Amsterdam

Wat doet een loodgieter

Een loodgieter is een vakman die zich richt op het onderhoud, aanleg, reparaties en verbeteren van sanitair, CV, waterleidingen en riolering. Daarnaast heeft een goede loodgieter ook nog de capaciteit om lekkages en verstoppingen op te sporen.

Het woord loodgieter is een woord van vroeger. Letterlijk betekent het ‘gieten van lood’. Lood werd vroeger gegoten tot loden pijpen om huizen waterdicht te maken. Het begrip loodgieter is eigenlijk een achterhaald begrip.

Evolutie van het vak loodgieter

Tegenwoordig doet een loodgieter iets anders dan pijpen gieten. Het beroep is geëvolueerd tot het valkmanschap wat het nu is. Lood in pijpen is trouwens verboden dus het oude begrip loodgieter zal ook niet snel meer terugkomen.

Een loodgieter is op dit moment een onmisbare schakel bij de bouw en onderhoud van woningen en commercieel onroerend goed. Een loodgieter lost ontstoppingen op, detecteert verstoppingen en overstromingen, legt waterleidingen aan en doet nog veel meer.

Waarom bel je een loodgieter

De meeste mensen bellen een loodgieter voor lekkages of ontstoppingen. Dit zijn meestal stressvolle periodes voor mensen maar er is geen ontkomen aan. De loodgieter moet worden gebeld. Heeft u een daklekkage, lekkende CV of een douche die lekt? Is uw WC of keuken verstopt? Bel dan een loodgieter. De loodgieter lost deze problemen snel op.

Naast deze dagelijkse problemen werkt de loodgieter ook aan sanitaire voorzieningen, waterleidingen, de verwarmingsinstallatie en de riolering van uw huis. Ook hiervoor kunt u een loodgieter bellen. Check vooraf altijd de tarieven van de loodgieter en of zij voorrijkosten rekenen.

De loodgieter doet meer dan alleen techniek

Naast al het technische werkt is het de taak van de loodgieter om klanten te woord te staan en om klantvriendelijk te zijn. Een loodgieter die niet goed omgaat met zijn klanten bestaat niet lang. Ook moet een loodgieter een goede verkoper zijn om zijn werk aan zijn klanten te kunnen verkopen.

U leest het al: de loodgieter is in meerdere markten thuis. Hij kan van alles. Vaak zie je dat als je een loodgieter bestelt via het internet dat er al snel iemand kan komen. Je bent dan snel van je problemen verlost.

Behoefte aan een loodgieter in Amsterdam?

Heb je behoefte aan een loodgieter in de regio Amsterdam? Bel dan met AKC Loodgieters. Wij helpen je met deze loodgietersproblemen zodat je weer zorgenvrij door het leven kunt.

Don’t speak Dutch? Please find our Plumber page for more information.

Open chat
Vragen?
Hallo,

Hoe kunnen wij u helpen?
Bel ons nu