Lekdetectie vergoed door verzekering

Lekdetectie vergoed door de verzekering?

Kosten van lekkage en lekdetectie worden door de meeste verzekeraars vergoed vanuit de opstalverzekering en/of inboedelverzekering. U kunt dus mogelijk aanspraak te maken op twee verzekeringen. Controleer in de voorwaarden of dat ook bij uw verzekeraar geldt.

Lekdetectie inboedelverzekering?

Om waterschade aan uw spullen te repareren of vervangen is het noodzakelijk dat u een inboedelverzekering heeft. Bij een standaard inboedelverzekering krijgt u deze kosten meestal al vergoed. De meeste mensen hebben zo’n inboedelverzekering. Wanneer u een schadeclaim indient voor een vergoeding voor waterschade aan uw meubels of andere spullen zal de verzekeraar de oorzaak van de lekkage beoordelen. De lekdetectie zelf valt meestal niet onder inboedelverzekering.

Lekdetectie opstalverzekering?

Schade aan vloeren, muren en plafonds worden meestal niet gedekt wordt door de inboedelverzekering. Om voor deze schade een vergoeding te ontvangen sluit u een opstalverzekering af. Deze verzekering beschermt tegen waterschade aan uw huis zoals muren, vloeren en plafonds. Het dekt daarnaast ook andere soorten schade aan uw huis.

Een opstalverzekering vergoedt de meest voorkomende schades aan uw koopwoning. Denk hierbij aan brand, water, blikseminslag en storm. Naast de woning zijn schades aan bijvoorbeeld uw schuur en garage ook verzekerd. Ook zaken die zijn bevestigd aan uw woning zoals zonnepanelen worden verzekerd vanuit de opstalverzekering.

Wanneer krijg ik een vergoeding bij lekdetectie?

Om voor een vergoeding van uw verzekeraar in aanmerking te komen dient de lekdetectie te worden uitgevoerd door een erkend bedrijf. Deze vergoeding wordt in de meeste gevallen betaald uit de opstalverzekering. Bij AKC Loodgieter maken wij een rapport van de lekdetectie die u aan uw verzekeraar kunt geven. Zij vergoeden in de meeste gevallen de kosten van lekdetectie.

*Aangezien wij niet precies weten welke verzekeraar wat vergoedt op het gebied van lekdetectie kunt u dit het beste informeren bij uw verzekeringsmaatschappij.

Lekdetectie in de volgende plaatsen:

Open chat
Vragen?
Hallo,

Hoe kunnen wij u helpen?
Bel ons nu