Lekdetectie - inspectiecamera voor verstoppingen in de riolering in Amsterdam

Lekdetectie kosten

In dit artikel behandelen we de kosten van lekdetectie, waarom het zo duur is en of u de lekdetectie vergoed krijgt van de verzekering.

Wat zijn de kosten van een lekdetectie?

De kosten voor een lekdetectie liggen bij de meeste bedrijven tussen de 250 en 500 euro. De prijs omvat het gebruik van apparatuur, de kosten voor het rijden naar de locatie, parkeerkosten, de vergoeding voor de uitgevoerde werkzaamheden, en een helder verslag van de bevindingen en uitkomsten van de inspectie die u kunt indienen bij uw verzekering.

Lekdetectie€ 351,23 (no cure no pay)
Camera inspectie€ 289,26
Kosten lekdetectie bij AKC Loodgieter

Waarom is lekdetectie zo duur?

Lekdetectie is duur omdat er gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologie en de expertise van een ervaren lekdetector. Ook is lekdetectie tijdsintensief werk wat betekent dat de arbeidskosten kunnen oplopen. In sommige gevallen kan een lekdetector ook voorrijkosten rekenen.

Lekdetectie met geavanceerde technologie

Lekdetectie vereist vaak geavanceerde en gespecialiseerde apparatuur zoals een infraroodcamera, endoscopie camera, drukmeting, ultrasoon apparatuur, rioolcamera, vochtmeters, kleurstof en leidingzoeker. Deze technologieën zijn duur in aanschaf en onderhoud.

Lekdetectie vereist expertise

Professionals in lekdetectie zijn opgeleid en gespecialiseerd. Meestal zijn het hele ervaren loodgieters. Hun expertise is het nauwkeurig lokaliseren van lekken zonder destructieve methoden te gebruiken. Dat is één van de redenen waarom lekdetectie zo duur is.

Lekdetectie duurt lang

Het lokaliseren van een lek, vooral als het verborgen is, kan tijdrovend zijn. Dit betekent dat de arbeidskosten oplopen. Vooral als het probleem complex is. Een normale klus lekdetectie duurt wel enkele uren en als het moeilijk is om de lekkage te vinden dan kan het nóg langer duren. De duur van de lekdetectie maakt dat ook dat lekdetectie duur is.

Overige kosten van lekdetectie

Afhankelijk van de locatie kunnen er voorrijkosten in rekening worden gebracht, vooral als het bedrijf een aanzienlijke afstand moet afleggen. Hou er rekening mee dat de transport naar de klant tijdrovend kan zijn. Bij AKC Loodgieter brengen wij geen voorrijkosten in rekening dus bij ons bespaart u op die kosten. Andere kosten voor lekdetectie kunnen verzekeringen zijn, aanschaf van juiste kleding en een bedrijfsauto.

Wie betaalt de lekdetectie?

Kosten van lekdetectie worden door de meeste verzekeraars vergoed vanuit de opstalverzekering en/of inboedelverzekering. Controleer wel altijd in de voorwaarden of dat ook bij uw verzekeraar geldt. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen dient de lekdetectie te worden uitgevoerd door een erkend bedrijf. Bij AKC Loodgieter maken wij een rapport van de lekdetectie die u aan uw verzekeraar kunt geven.

Algemene informatie over lekdetectie

Wilt u meer vragen beantwoord hebben over lekdetectie? Kijk dan op deze pagina met algemene informatie over lekdetectie.

Lekdetectie in de volgende plaatsen:

Open chat
Vragen?
Hallo,

Hoe kunnen wij u helpen?
Bel ons nu