loodgieter Amsterdam

Verbouwen: zo doe je dat

Plannen voor een verbouwing?

Plannen voor een verbouwing of aanbouw? Het is belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Waar let je op, welke vaklui huur je in en wat zijn de totale kosten? Ontdek hoe een verbouwing in zijn werk gaat.

Zelf verbouwen of aannemer/vakspecialist inhuren

Ga je zelf verbouwen of huur je een aannemer of specialist in? Dit hangt helemaal van jouw eigen kennis en ervaring af. Houd er rekening mee dat een verbouwing specialistisch werk is. Kleine dingen zoals het installeren van een afzuigkap, WC ontstoppen, het inhuren van een loodgieter of het schilderen van de wand kun je zelf doen. Grote en ingrijpende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld dakdekken laat je liever aan een gespecialiseerd bedrijf over.

De aannemer

Bij het inhuren van een aannemer heb je nergens omkijken naar. De aannemer regelt namelijk alles: van het inhuren van vakspecialisten tot de afwerking. Nadeel van een aannemer is dat deze een stuk prijziger is.

Installateur en monteur

Een installateur of monteur installeert apparatuur of zorgt voor de inrichting. Denk hierbij aan de elektrische installatie, waterleidingen, sanitair, riolering en centrale verwarming. Bij een verbouwing krijg je bijna altijd te maken met een elektricien, loodgieter en soms een CV-monteur.

Een loodgieter inhuren? Zorg dat deze verstand heeft van waterleidingen, sanitair maar ook van gasleidingen. Handig bij het verbouwen van de keuken, badkamer, toilet, woonkamer of aanbouw. Zo hoef je niet verschillende vakmensen in te huren.

Soms is een bouwvergunning nodig

Voor veel verbouwingen heb je geen bouwvergunning nodig. Een nieuwe trap, keuken, badkamer of nieuwe kozijnen: dit kan allemaal zonder bouwvergunning. Plannen voor een aanbouw, erker of een extra verdieping? Hier heb je in een aantal gevallen wel een bouwvergunning voor nodig. Vraag bij de gemeente naar de voorwaarden.

Geld lenen voor verbouwen

Wat kost verbouwen? Voor een compleet nieuw toilet inclusief tegels en stucwerk ben je ongeveer € 5000 kwijt. Een nieuwe keuken kost tussen de € 8000 en € 25.000. Ga je voor een nieuwe aanbouw? Dit is mogelijk vanaf € 20.000. Alle prijs voorbeelden zijn inclusief het huren van vakmensen (arbeidsuren).

Hoe financier je de verbouwing? Kleine verbouwingen kun je vaak met geld bekostigen. Een grote verbouwing gaat al snel in de papieren lopen. Voorkom financiële problemen: geld lenen voor een verbouwing is vaak de beste optie. Met een persoonlijke lening ontvang je het leenbedrag in één keer op je rekening. Zo kun je direct alles bekostigen, ook achteraf. Je betaalt in maandelijkse termijnen terug, dit biedt een stuk meer zekerheid. Met de persoonlijke lening staan de rente en looptijd vast. Belangrijk, je wilt immers weten waar je aan toe bent.

Weet je niet hoe lang de verbouwing duurt of in totaal gaat kosten? Dan is er het doorlopend krediet. Reeds afgeloste bedragen zijn opnieuw opneembaar (tot aan de maximale kredietlimiet). Je ziet, er zijn verschillende mogelijkheden om de verbouwing te financieren.

Open chat
Vragen?
Hallo,

Hoe kunnen wij u helpen?
Bel ons nu